Seksi ženske kratke pričeske za leto 2016

kratke-frizureSeksi izgled ženske je večinoma povezan z dolgimi lasmi, make-upom, oblačili, ki so kot izrezana za suho postavo ter še nekaj drugimi družbenimi normami. Vendar te postavljamo ljudje sami in večkrat se izkaže, da ne bi mogle biti dlje od resnice. To velja tudi pri frizurah.

Kratka frizura je moderna

Že od nekdaj je tradicionalno, da ženska nosi dolge, moški pa kratke pričeske. Odkar so se v zgodovini ženske prvič uprle tem zapovedim in so se tudi na ženskah pojavile kratke frizure, so te veljale za moderne. Seveda sprva z negativnim prizvenom, kot vse, kar si na novo išče mesto v družbi. Dandanes so kratke frizure na ženskah še zmeraj moderne in ne vzbujajo več toliko pozornosti med ljudmi. Nekako smo jih sčasoma sprejeli, čeprav se še zmeraj najde kaka zagovornica ali zagovornik ženskih dolgih pričesk.

Praktično je nositi kratke pričeske

Skoraj vsaka ženska pozna neverjetno nadležni občutek, ko se dolgi lasje zapletajo pod naramnice torb ali nahrbtnikov, se zapirajo v zadrge jaken pozimi, ali pa v vetru preprosto plapolajo okrog in motijo pogled. Dolgi lasje potrebujejo vse prej kot to, da jih pustimo prosto padati prek ramen. Medtem so kratke frizure dokaj nezahtevne. Seveda jih je potrebno zjutraj urediti, vendar se s tako pričesko rešimo zapletanja in nadležnega plapolanja v vetru. Prav tako ni zaradi kratke pričeske nič kaj pogosteje potrebno obiskati frizerskega salona, to bi storili tako in tako, s kratkimi ali dolgimi lasmi. Ne smemo pozabiti, da je tudi dolge lase potrebno redno striči, posebej če so poškodovani od zadrg ali razcepljeni od ogrevanja. Praktičnost kratkih pričesk se kaže tudi v tem, da so poleti pravi balzam, kadar temperature poskočijo nad trideset stopinj Celzija.

Ljudje poskrbimo za vse

Jutranja rutina v modernih časih sploh več ne predstavlja napora. Kratke pričeske si lahko uredimo v nekaj minutah z raznimi pripomočki in izdelki za nego las. Svet se modernemu načinu življenja prilagaja v tolikšni meri, da prav noben podvig, ki se tiče pričesk, ni nemogoč.

Frizure s kratkimi lasmi 2016

Vzorce modnih kratkih pričesk najdemo pri raznih slavnih osebnostih. V letošnjem letu so moderne kratke pričeske, ki navzven izražajo ženskost in seksapil. Tako so moško pristriženi lasje na ženskah videti zelo redko. V modi so tudi clip on podaljški, ki omogočajo, da si lase enostavno podaljšamo, v kolikor to želimo za kak poseben dogodek. Clip on podaljški se nato preprosto snamejo in s kratko pričesko uživamo naprej.