Tradicionalne obleke za maturo

maturantska-oblekcaV Venezueli imajo maturantski ples, ki je skupek velike zabave, dobre volje, dobre glasbe in čudovite maturantske obleke. Venezuelke so znane po svetlejših maturantskih oblekah, ki se lepo podajo njihovi koži in barvi las.

V Argentini priredijo posebno zabavo za vse učence, ki so uspešno končali svoje zadnje leto. To zabavo priredijo starejši učenci in se začne ob 10 zvečer pa do 6 ure zjutraj. Argentinci so znani po tem, da imajo maturantske plese zelo pozno. Pri nas se maturantski plesi začnejo že ob 6 zvečer. Pri njih pa komaj ob 10. Seveda si morejo privoščiti tudi počitek in njihovi želodčki so lačni komaj ob 10 zvečer, ker to je njihov čas za večerje. Maturantje praznujejo svoj ples s starši in le tega praznujejo po prihodu iz izleta.
Vir: Maturantske obleke GOGA

V Braziliji nimajo nikakršnega izbora za  kralja in kraljico plesa. Prav tako lahko po izbiri praznujejo s starši. Njihova največja posebnost je v Dj ki jih najamejo za zabavo. Po navadi imajo zelo radi poskočno obleko. Brazilci so znani tudi po svojih razgaljenih maturantskih oblekah polnih perja in draguljev.

V Čile se od učencev pričakuje, da se oblečejo formalno in da na ples povabijo nekoga, ki jim dosti pomeni. Njihov ples ne traja samo do 6 ure zjutraj ampak vse do naslednjega dne do kosila. Njihove maturantske obleke so zelo razgibane in dramatične.

V Kolumbiji so maturantski plesi in maturantske obleke predvsem strogo formalne. Prirejajo jih zelo bogate šole in so po navadi v hoteli ali klubih.

V Costa Rici je zabava  zelo podobna Ameriški. Seveda pa simpatizirajo tudi z Evropo. Učenci se najprej samo sprehajajo po preprogi. Njihovi koraki in njihove maturantske obleke so zelo elegantne in dolge. Kasneje pa zaplešejo tudi kratek ples. Pri njih je poudarek predvsem na tem, da lepo izgledajo in ne na plesu.

V Peruju je ples zelo podoben našemu v Evropi. Učitelji so povabljeni vendar ostanejo samo do določenih ur. Prav tako so maturantske obleke zelo svečane in ples se prereja v hotelih ali večjih športnih dvoranah. Ples prirejajo tudi učencem, ki so mlajši od njih in to en dan prej, da se lahko preizkusijo kako bodo izgledali v svojih maturantskih oblekah, Znani so po dolgoletnih pripravah.

V Mehiki, ki je tudi zelo religiozna dežela imajo ples po cerkveni maši. Učenci so oblečeni zelo formalno in imajo zelo zakrite maturantske obleke.

V Urugvaju se ples prireja  na šolah ali kje drugje. Lahko ga organizirajo učenci ali pa ga lahko organizirajo kakšne plesne organizacije. Prav tako lahko učenci na ples poleg staršev in plesalcev povabijo tudi svoje drage osebe kot so prijatelji. Zato so njihove zabave vedno polne ljudi, ker si vsak želi, da bi jih njihov najboljši prijatelj videl v najboljši luči.