Uporaba barv pri poročni dekoraciji

wedding-flowersVaša izbira barv pri poročni dekoraciji podzavestno kaže odsev vaše osebnosti in nezavedno kako si predstavljate vašo prihodnost. Zato je izbira barv pri poročni dekoraciji esencialnega pomena.  Morda ste se odločili za to barvo že leta in leta nazaj vendar ta barva še vedno izraža vašo osebnost in njene lastnosti. Vaša izbira barv pri poročni dekoraciji je tako vidna predvsem na dodatkih. Kot so rože, obleke družic, poročni obleki, vabilih, namiznih karticah… Seveda bodo nekatere neveste zbrale barvo, ki temelji na stilu njihove teme. Vendar tudi izbira teme in s tem barve pove veliko o človeku. Poročne dekoracije in barve, ki so povezane s temami so predvsem starinske poroke, vrtne poroke, poroke na plaži, tradicionalne poroke itd. Nekateri pa izbirajo barve, ki ustrezajo letnemu času kot so nežne pastelne barve za poletne dni in globoke in bogate barve za zimo, svetle in sodobne barve za pomlad in utišani toni za jesen. Bela barva je stalnica pri poročnih dekoracijah. Seveda pa lahko belo kombiniramo z ostalimi barvami, tudi s črno. Nekateri izberejo barvo tudi glede na prizorišče, ki so si ga izbrali. Vendar so si izbrali prizorišče zaradi določenih barv, ki so jih pritegnile. Ne glede na vaš položaj ali pogoj, ki vas ovira pri poroki, lahko vašo najljubšo barvo vedno vključite v svoje poročne načrte. Na primer če je vaša izbira modri dekor ampak si želite roza, lahko uporabite majhno količino roza v modri barvni shemi. Vse je mogoče prirediti, kajti barve so pri poročni dekoraciji vaš odsev želja in osebnosti.

Kje začeti s pripravami za vašo poročno dekoracijo in poroko?

Najboljše si je ustvariti kolaž slik in želja, ki bi jih želeli vključiti v poroko.  Pojdite skozi poročne revije, preberite članke o porokah, preiščite internet, vse to vam bo samo pomagalo, da bi ugotovili kaj želite na poročni dekoraciji in česar ne. Seveda ne pozabite gledati na celoto. Barva naj vključuje rože, obleke, bombonjere, medene  tedne, vabila. Vse od začetka do konca.  Ko boste vse prelistali se zavzemite katero barvo ste največkrat izbirali. Katera je bila tista vaša barva.

Kako izbrati najboljšo barvo za vas pri poročni dekoraciji:

Moj nasvet je, da izberete barvo, ki jo resnično ljubite za vašo primarno barvo.  Tukaj se ne morate zmotiti. Potem izberite drugo barvo, ki vam je všeč in poskušajte poiskati način, kako bi ti dve barvi delovali skupaj.  V vsakem primeru vam svetujem, da ne izberete vel kot tri glavne barve, poskušajte jih porazdeliti tako. Glavna barva naj zaseda 70%, druga barva naj zaseda okrog 25% in tretja naj bo le dodatek in naj zaseda okrog 5 %. Ne pozabite večja količina določene barve povzroča boljši psihološki odziv in vpliv. Če boste uporabljali samo majhno količino barve bo njihov psihološki vpliv izgubljen ali minimalen. Zato previdno in hkrati drzno pri bodočih izbirah.